Zoeken
Eddy van der Ley - Andy!

Andy!

Eddy van der Ley

Van gecrashte voetbalprof tot succesvol media-ondernemer
Omschrijving

In zijn eerste boek Geen genade schetste Andy van der Meijde in 2012 een stoer én onthutsend beeld van zijn leven als profvoetballer, met seksuele escapades, drugsgebruik en een gecrashte loopbaan als smeuïge ingrediënten. Tien jaar later is er een opvolger, dit keer met een optimistischer ondertoon.

Andy! gaat over het nieuwe leven van de ex-topvoetballer, die door zijn hoge gunfactor is uitgegroeid tot een heus A-merk én een succesvol media-ondernemer. Zelf ontworpen (online-)programma's als Bij Andy in de Auto en Andy's cribs bieden vederlicht entertainment, maar genieten een mateloze populariteit bij honderdduizenden volgers. Voor Andy! duikt Van der Meijde met schrijver Eddy van der Ley in de ontstaansgeschiedenis van de 'nieuwe Andy' en gaat hij in gesprek met mensen die een belangrijke rol vertolken in zijn leven, zoals Sjaak Swart, Mitchell Dijks, moeder Agnes, echtgenote Melisa, vriend Tonny en manager Danny.

Andy! gaat ook over zijn spirituele kant, over de moeizame band met de dochters uit zijn eerste huwelijk en over zijn autistische trekjes, onder meer resulterend in even hilarische als mislukte avonturen als zanger en kickbokser. Het maakt Andy! tot een onvervalst feel good-boek in sombere corona-tijden, tot een uniek document met veel humor en interactie, nooit eerder vertelde anekdotes en een heuse waarschuwing. 'Want ik mag dan een soort van zakenman zijn geworden, als mensen me proberen te fucken, komt de straatvechter in me naar boven.'

Fragment

Auteur: Eddy van der Ley
Auteur

Eddy van der Ley (1968) is schrijver, journalist, presentator en theatermaker. Hij runt zijn eigen mediabedrijf, was 25 jaar verslaggever van het AD en scoorde recent een reeks bestsellers, zoals Niet zeiken, voetballen! (2017, over topscheidsrechter Bas Nijhuis), Hoi papa (2019, over de herrijzenis van ex-voetballer Michel Boerebach), Recht voor z'n raap (2020, over trainer Gertjan Verbeek) en Niet het mooiste meisje van de klas (2021, over ex-Miss Universe Kim Kötter).

Edities & Details
Paperback: Andy! - Eddy van der Ley
ISBN: 9789048864409
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 17-02-2022
Prijs: € 22,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: Andy! - Eddy van der Ley
ISBN: 9789048864416
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 17-02-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Audio download: Andy! - Eddy van der Ley
ISBN: 9789048864423
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 17-02-2022
Prijs: € 12,99
Speelduur: 300 minuten

Bestel

Helden Sportboek van het jaar: Longlist (2023) Voorlezer: Erik van der Horst NUR: 489 - Sportverhalen THEMA: Balsporten en balspelen THEMA: Voetbal THEMA: Biografie: sport BISAC: SPORTS & RECREATION / Soccer
Nieuws
Drie Inside titels genomineerd voor 'Helden - Sportboek van het Jaar 2022'

Drie Inside titels genomineerd voor 'Helden - Sportboek van het Jaar 2022'

Wie volgt 'Derksen' op als Helden Sportboek van het Jaar? Lees meer »

Vandaag verschenen:  'Andy!' van Eddy van der Ley

Vandaag verschenen: 'Andy!' van Eddy van der Ley

In zijn eerste boek Geen genade schetste Andy van der Meijde in 2012 een stoer én onthutsend beeld van zijn leven als profvoetballer, met seksuele escapades, drugsgebruik en een gecrashte loopbaan als smeuïge ingrediënten. Tien jaar later is er een opvolger, dit keer met een optimistischer ondertoon. Lees meer »

Meer boeken
Anton Slotboom - Wat ons bindt
Anton Slotboom
Marijn de Vries & Lidewey van Noord - Hij staat!
Marijn de Vries & Lidewey van Noord
Thijs Zonneveld - De Fiets De Fiets
Thijs Zonneveld
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: