Zoeken
Patrick Tilon - Rudeboy: Inside outsider

Rudeboy: Inside outsider

Patrick Tilon

Een blik achter de schermen van de muziekwereld, verteld een legendarische frontman
Omschrijving

In Inside outsider vertelt Patrick Tilon - beter bekend als Rudeboy Remington - hoe hij op jonge leeftijd in de ban raakte van muziek en uiteindelijk als vocalist jarenlang het gezicht zou bepalen van de meest roemruchte live band van Nederland: The Urban Dance Squad.

Vanaf het moment dat hij zich als rapper bij het collectief voegt, gebeurt er iets magisch. De muzikale inbreng en karakters van de vijf leden zorgen voor een unieke mix. Voor het eerst staat een rockgroep met een rapper en een live dj op het podium en de band schrijft daarmee geschiedenis. Succesvolle albums volgen en de band tourt wereldwijd, tot de leden er in 2000 een punt achter zetten.

Rudeboy vertelt hoe hij zijn muzikale en emotionele identiteit probeert te behouden in een soms keiharde industrie. Hoe de weerbarstigheid van de karakters in de band strijd oplevert, maar ook de meest opmerkelijke en vernieuwende albums. Hoe hij zich door zijn karakter een buitenstaander blijft voelen, ondanks bewieroking en succes.

Hij neemt ons mee terug naar zijn vroegste jeugd in Suriname, en later in de Bijlmer en andere plaatsen in Nederland. Hij laat zien hoe zijn jeugd zijn muzikaliteit vormde, maar ook een zwaar stempel op hem drukte. Hoe hij van jongs af aan zocht naar een thuishaven, die hij soms vond maar zich dan toch weer een vreemdeling voelde. Huidskleur blijkt soms tegen hem te werken.

Inside outsider gunt de lezers een blik achter de schermen van het muzikantenbestaan. Het plezier, de verleidingen en de avonturen, maar ook de worstelingen, ruzies en eenzaamheid, verteld vanuit de optiek van Nederlands meest legendarische frontman.

Auteur: Patrick Tilon
Auteur

Patrick Tilon (1964) wordt geboren in Suriname en verhuist in zijn jeugd naar Nederland. Al heel jong raakt hij in de ban van muziek. Zijn grote doorbraak is als de leadsingen van Urban Dance Squad. Daarnaast werkt hij samen met Junkie XL en onlangs tourde hij door de Benelux met de leden van Fun Lovin'Criminals.

Edities & Details
Paperback: Rudeboy: Inside outsider - Patrick Tilon
ISBN: 9789048864348
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 23-09-2024
Prijs: € 22,99
Omvang: 512 pagina's

Bestel

NUR: 661 - Muziek THEMA: Autobiografie: kunst en amusement THEMA: Muzikanten, zangers, bands en groepen THEMA: Suriname THEMA: Nederland THEMA: Ca. 1990 tot ca. 1999 THEMA: C 2000 tot en met 2009 BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Composers & Musicians
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: