Zoeken
Steffen Pedersen - Søren Lerby

Søren Lerby

Steffen Pedersen

De eerste speler in Nederland die voetbal en showbusiness echt aan elkaar verbond.
Omschrijving

Søren Lerby verliet Denemarken op zeventienjarige leeftijd om profvoetballer te worden in Nederland. Met zijn afgezakte sokken en genadeloze instelling werd hij een sleutelfiguur op clubniveau voor Ajax, Bayern München, Monaco en PSV. Bovendien maakte hij een belangrijk deel uit van de internationale doorbraak van het Deens voetbalelftal.

Het is een veelbewogen leven, vanaf zijn kinderjaren in Denemarken via een carrière in het buitenland met maar liefst zeventien trofeeën en het daaropvolgende leven als onafhankelijk zaakwaarnemer. Lerby vertelt over zijn voetbalopvoeding bij Ajax, over de tijd in het nationale elftal en over de nauwe band met de machtige gebroeders Hoeneß bij Bayern München, zijn relatie met Johan Cruijff én het showbizzhuwelijk met Willeke Alberti. Maar ook over zijn ijzeren winaarsmentaliteit waardoor hij in zijn laatste jaren als speler een vaste kracht was in het meest succesvolle seizoen van PSV in de historie, met als hoogtepunt de winst van de Europacup I.

Het boek is tot stand gekomen na vele gesprekken met Søren Lerby en interviews met familie, vrienden en profielen uit de voetbalwereld zoals Uli Hoeneß, Dieter Hoeneß, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Michael Laudrup, Ronald Koeman, Preben Elkjær, Jesper Olsen, Hans van Breukelen, Klaus Augenthaler, Karl-Heinz Rummenigge en nog veel meer.

Auteur: Steffen Pedersen
Auteur

Steffen Pedersen maakt sinds 2020 een podcast waarin hij spreekt met grote Deense en internationale sportpersoonlijkheden. Zijn liefde voor voetbal begint in de jaren tachtig wanneer hij de loopbaan Søren Lerby gaat volgen op zowel club- als op nationaal teamniveau. Samen met Lerby schrijft hij jaren later de autobiografie van de voetballer.

Edities & Details
Paperback: Søren Lerby - Steffen Pedersen
ISBN: 9789048874583
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 03-06-2024
Prijs: € 21,99
Omvang: 432 pagina's

Bestel

Digitale download: Søren Lerby - Steffen Pedersen
ISBN: 9789048874590
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 03-06-2024
Prijs: € 12,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

NUR: 491 - Sport THEMA: Balsporten en balspelen BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Sports
Meer boeken
Ferdi Delies - Danny Buijs
Ferdi Delies
Tom Knipping - Hans Nijland
Tom Knipping
Rick van Leeuwen - Sjaak Polak
Rick van Leeuwen
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: