Zoeken
Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman - Patty

Patty

Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman

De negen levens van Patty Brard
Omschrijving

Ruim een jaar lang volgden bestsellerauteur Michel van Egmond en bekroond interviewer Antoinnette Scheulderman het turbulente leven van Patty Brard (65).

Het resultaat is een indringend portret van een geboren overlever, een succesvolle tv-ster en gefrustreerde moeder tegelijk, waarin niets onbesproken blijft.

Zoals altijd is Patty Brard openhartig, over alles: haar successen en haar mislukkingen, haar huwelijken, haar cosmetische ingrepen en de dramatische breuk met zowel haar kind als haar eigen ouders, maar ook over haar speciale band met Freddy Heineken, de enige man die een naaktfoto van haar bezat, over de zwarte dagen na haar faillissement, toen ze uit geldgebrek hand- en spandiensten verrichtte voor een drugsdealer, over #MeToo voordat #MeToo bestond en over de pijnlijke juridische strijd met haar eigen zus.

Of, zoals ze zelf in dit opzienbarende boek de afgelopen 65 jaar samenvat: 'Ze kunnen veel van me zeggen, maar niet dat ik weinig heb meegemaakt in mijn leven. En ik ben onderweg vaak genoeg neergegaan, maar ik ben ook steeds weer overeind gekomen.'

Fragment

Auteur: Michel van Egmond
Auteur

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFT, GIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Auteur: Antoinnette Scheulderman
Auteur

Antoinnette Scheulderman (1975) is journalist en werkt als interviewer voor LINDA. en Volkskrant magazine. Daarnaast was tafeldame bij DWDD. In 2010 won ze De Luis, de prijs voor het beste interview van het jaar, in 2014 en 2020 werd ze genomineerd voor De Tegel. In 2010 verscheen haar interviewbundel De Mama's en de Papa's. In 2018 publiceerde ze Dan neem je toch gewoon een nieuwe

Edities & Details
Paperback: Patty - Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
ISBN: 9789048866151
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 19-05-2022
Prijs: € 24,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Audio download: Patty - Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
ISBN: 9789048851386
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 06-04-2020
Prijs: € 14,99
Speelduur: 341 minuten

Bestel

Paperback: Patty - Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
ISBN: 9789048849055
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 25-03-2020
Prijs: € 21,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: Patty - Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
ISBN: 9789048849062
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 24-03-2020
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Voorlezer: Carolina Mout NUR: 671 - Podiumkunsten THEMA: Biografie: kunst en amusement BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Entertainment & Performing Arts
Nieuws
Michel van Egmond schrijft verhaal voor het geschenk van de 'Boekenweek van Jongeren'

Michel van Egmond schrijft verhaal voor het geschenk van de 'Boekenweek van Jongeren'

Met de bijdrage van Michel van Egmond staat er voor het eerst een non-fictieverhaal in over sport – een genre dat populair is onder scholieren.  Lees meer »

Vanaf 18 februari 'PATTY' de serie op Videoland

Vanaf 18 februari 'PATTY' de serie op Videoland

Eigenlijk is er niemand zoals Patty Brard in de Nederlandse showbizz. Vaak afgeschreven, nog vaker een comeback gemaakt. Videoland lanceert de dramaserie Patty, maar eerder was er het boek De negen levens van Patty Brard. Lees meer »

Op 25 maart 2020 verschijnt bij Inside PATTY, de negen levens van Patty Brard

Op 25 maart 2020 verschijnt bij Inside PATTY, de negen levens van Patty Brard

Ruim een jaar lang volgden bestsellerauteur Michel van Egmond en bekroond interviewer Antoinnette Scheulderman het turbulente leven van Patty Brard (65). Lees meer »

Meer boeken
Jan Koning - Steven Brunswijk
Jan Koning

Als klein jongetje vlucht Steven Brunswijk in een boodschappentas op de rug van zijn oudere broer vanuit Suriname naar Nederland. 'De naam Brunswijk is op dat moment toch een dingetje' kan Steven er l...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: