Zoeken
Alex Boogers - De zonen van Bruce Lee

De zonen van Bruce Lee

Alex Boogers

Omschrijving

In De zonen van Bruce Lee reist Alex Boogers met zijn zeventienjarige zoon langs de Westkust van de Verenigde Staten, op zoek naar sporen van Bruce Lee. Het tweetal treft er ontroerende kruimels aan van de straatvechter die een wereldberoemd vechtkunstenaar werd; de vechtkunstenaar die een entertainer werd; de acteur die een compleet nieuw actiegenre schiep, de kungfu-God die wereldwijd miljoenen fans en bewonderaars kreeg, omdat ze wilden leren vechten en leven zoals hij.

Alex Boogers: 'Zonder dat ik het zelf wist heb ik Bruce Lee in mijn jeugd geadopteerd als geestelijk vader, als iemand die mij de weg zou wijzen. Ik wist dat hij er altijd zou zijn, ook als er een stevige mist neerdaalde en ik soms niet meer wist waar ik naartoe moest. Hij zou er zijn. Hij wel.'
Als opgroeiende puber in een onveilige omgeving klampte Boogers zich vast aan de inzichten van Lee. Inzichten die hij nu op zijn beurt doorgeeft, in een indrukwekkend lange brief aan zijn zoon.

Fragment

Auteur: Alex Boogers
Auteur

Alex Boogers (Vlaardingen, 1970) debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. Drie jaar later debuteerde hij met Het waanzinnige van sneeuw onder zijn eigen naam. Sindsdien is hij een vaste waarde in de Nederlandse literatuur. Zo won Alleen met de goden in 2016 de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd die roman eveneens genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Daarnaast is Alex Boogers een van de meest gevraagde auteurs als spreker op middelbare scholen en een van de belangrijkste ambassadeurs om de jeugd weer aan het lezen te krijgen.

Edities & Details
Audio download: De zonen van Bruce Lee - Alex Boogers
ISBN: 9789048851362
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 18-03-2020
Prijs: € 12,99
Speelduur: 630 minuten

Bestel

Paperback: De zonen van Bruce Lee - Alex Boogers
ISBN: 9789048846313
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 28-01-2020
Prijs: € 21,99
Omvang: 336 pagina's

Bestel

Digitale download: De zonen van Bruce Lee - Alex Boogers
ISBN: 9789048846320
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-01-2020
Prijs: € 9,99
Omvang: 336 pagina's

Bestel

Voorlezer: Louis van Beek NUR: 489 - Sportverhalen THEMA: Vechtsport en zelfverdediging BISAC: SPORTS & RECREATION / General
Nieuws
Precies 50 jaar geleden overleed Bruce Lee

Precies 50 jaar geleden overleed Bruce Lee

In 2020 kwam De zonen van Bruce Lee uit van Alex Boogers. Lees meer »

Meer boeken
Cecile Koekkoek - Gerard den Haan
Cecile Koekkoek
Maarten Kolsloot - De Raboploeg
Maarten Kolsloot
Frank Krake - Rood Bloed
Frank Krake
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: