Zoeken
'De wereld volgens Gijp' van Michel van Egmond maakt kans op NS Publieksprijs 2017
Groot nieuws: De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2017, de grootste publieksprijs van Nederland. Van Egmond won al twee keer eerder de prestigieuze prijs voor beste boek van het jaar. Help hem met dit eerlijke en indringende verhaal naar de winst en maak zelf onder meer kans op een jaar lang gratis boeken, of een jaar gratis 1e klas treinreizen tijdens daluren. Stemmen kan hier t/m 22 november 2017.

'De wereld volgens Gijp' van Michel van Egmond maakt kans op NS Publieksprijs 2017

Gepubliceerd op 25 oktober, 2017 om 00:00

Stem!

In De Wereld Draait Door van 25 oktober 2017 werd bekendgemaakt dat De wereld volgens Gijp een van de kanshebbers is voor de NS Publieksprijs. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de daaraan verbonden eretitel ‘Boek van het Jaar’ is ingesteld door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en wordt gesponsord door NS. De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een 1e klas OV Vrij abonnement ter waarde van € 7.378,80. Op woensdag 22 november 2017 zal de auteur met de meeste stemmen openbaar gemaakt worden in DWDD.

De CPNB verloot onder iedereen die stemt een aantal prijzen, te weten een hoofdprijs, tien tweede en vijftig derde prijzen. De hoofdprijs bestaat uit 52 weken lang, elke week in een Nederlandse boekwinkel een boek ter waarde van €20 uitkiezen (totale waarde €1.040) plus een jaar lang gratis reizen met het NS Dal Vrij 1e klas abonnement t.w.v. €1.548. De overige prijzen zijn 10 maal twee 1e klas NS-Dag-Dalkaarten en een Boekenbon van €20, totaalwaarde €98, en 50 maal een 1e klas NS-Dag-Dalkaart en een Boekenbon van €10, totaalwaarde €49.

In zijn memoires vertelt René van der Gijp over een ingrijpende gebeurtenis in zijn doorgaans zo kalme bestaan. Het resultaat is De wereld volgens Gijp, een boek om te lachen en te huilen tegelijk, waarvan inmiddels al meer dan 165.000 exemplaren zijn verkocht. Het is het indringende vervolg op GIJP, het megasucces uit 2012. Michel van Egmond won daarmee al eerder de NS Publieksprijs, waarna een jaar later zijn tweede bekroning volgde voor Kieft – en dat een auteur twee keer de prestigieuze prijs won is uniek. Wij zeggen: drie maal is scheepsrecht.

Stem!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: