Zoeken
'Rico' van Leon Verdonschot op nummer 1 in De Bestseller 60
RICO, het onthullende levensverhaal van wereldkampioen Rico Verhoeven, van Leon Verdonschot staat op nummer 1 in De Bestseller60 van Stichting CPNB. Rico is binnen alle verkoopkanalen het bestverkochte boek van het moment.

'Rico' van Leon Verdonschot op nummer 1 in De Bestseller 60

Gepubliceerd op 3 januari, 2018 om 00:00, aangepast op 4 maart, 2024 om 17:11

Schrijver Leon Verdonschot volgde de wereldkampioen kickboksen een jaar lang intensief. Tijdens trainingen, in voorbereiding naar wedstrijden, tijdens presentaties en workshops, thuis en in zijn vrije tijd. Hij sprak vele (jeugd)vrienden, familieleden, trainers, medesporters.

Het resultaat is RICO: niet alleen een meeslepend en filmisch geschreven verhaal op de huid van de beste kickbokser ter wereld, maar ook een onthullend inkijk in het persoonlijke leven van Verhoeven. Voor het eerst vertelt hij (en zijn intimi) het verhaal van zijn getroebleerde jeugd. Zijn verstoorde relatie met zijn moeder, en de rol van zijn vader, die hem de eerste jaren trainde maar uiteindelijk buiten Verhoevens sportieve team belandde. Het legde de basis voor een zeer gecompliceerde band, die onlangs tragisch eindigde met het overlijden van Verhoevens vader.

RICO is niet alleen een verhaal over sportieve wilskracht en discipline, maar ook een ontroerend verslag van een andere strijd: die om los te komen van je verleden.

‘Te gek dat ik nu óók met mijn persoonlijke verhaal op nummer 1 sta’. – RICO VERHOEVEN

‘Rico heeft niet alleen kickboksen toegankelijker gemaakt voor een breder publiek, ik vermoedde ook dat in zijn achtergrond, levensloop en toewijding een heel mooi boek schuilde, als ik lang en intensief met hem en de mensen om hem heen zou optrekken. Ik ben trots, heel blij en extreem dankbaar dat dat boek RICO, nu het meest verkochte boek van Nederland is geworden’. – LEON VERDONSCHOT

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: