Zoeken
Sjaak Polak: Haagse bluf met een hart van goud
Er is maar een Sjaak Polak. Hij is een van de grootste publiekslievelingen in het Nederlandse voetbal.  

Sjaak Polak: Haagse bluf met een hart van goud

Gepubliceerd op 18 februari, 2020 om 00:00, aangepast op 2 juni, 2021 om 16:25

Op 17 februari is bij Inside verschenen Sjaak Polak, even serieus door Rick van Leeuwen.

Bijna tien jaar na zijn actieve voetballoopbaan is hij nog altijd mateloos populair. Omdat hij zijn Haagse hart op de tong heeft, recht voor zijn raap is en altijd gevat uit de hoek komt. Hij lijkt een open boek, maar niets is minder waar.

In dit boek ontvouwt zich een schokkend levensverhaal, dat lucht krijgt dankzij het droogkomische verslag van zijn alledaagse bestaan. Met als resultaat een verhaal vol hilarische taferelen, wonderlijke observaties en ontroerende passages.

‘Moet je doen, man, een boekie maken. Jij bent echt, jij bent oprecht, dat vinden mensen mooi. Jij bent zoals je bent, dat willen de mensen.’ Andy van der Meijde

Auteurs
Auteur: Rick van Leeuwen

Rick van Leeuwen (Leiden, 1981) schreef korte verhalen voor uiteenlopende literaire tijdschriften, waaronder Hard gras, en hij heeft een roman op zijn naam staan. Zeer korte verhalen van zijn hand vielen in de prijzen bij de A.L. Snijdersprijs en de AFdH Uitgevers /Tubantiaprijs. Verder schreef hij columns en journalistieke stukken voor HP/De Tijd en NRC. Sjaak Polak - Even serieus is zijn eerste non-fictieboek.

Boeken
Rick van Leeuwen - Sjaak Polak
Rick van Leeuwen

Haagse bluf met een hart van goud

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: