Zoeken
Evert ten Napel zet punt achter loopbaan als commentator
De populaire sportverslaggever verslaat op zaterdag 7 augustus zijn laatste voetbalwedstrijd. Voor ESPN zal hij het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV van commentaar voorzien. Eerder dit jaar verscheen de biografie van Evert ten Napel 'Het Volksparkstadion is van Oranje', hierin vertelt hij over alle hoogtepunten in zijn carrière.

Evert ten Napel zet punt achter loopbaan als commentator

Gepubliceerd op 3 augustus, 2021 om 14:10, aangepast op 3 augustus, 2021 om 14:11

In zijn decennia lange loopbaan als sportverslaggever werd Evert ten Napel 'de commentator van het volk'. Of het nou was van achterop de brommer tijdens de Tour de France, de halve finale tegen Duitsland op het EK 88, de elfstedentocht of het schansspringen op nieuwjaarsdag, Ten Napel was erbij en deed verslag. Bij de jongere generatie werd hij bekend als de stem van de mateloos populaire voetbalgame FIFA. Komend weekend neemt hij voor de aller laatste keer plaats achter de microfoon voor zijn zo'n kenmerkende sportverslag.

Om zijn afscheid te bespreken schoof Evert ten Napel aan bij De Oranjezomer

Auteurs
Auteur: Evert ten Napel

Evert ten Napel (1944) begint zijn journalistieke loopbaan bij de Drents- Groningse pers. Al snel maakt hij de overstap naar Hilversum waar hij gaat werken voor de radio en uitgroeit tot een van de bekendste stemmen in de sportjournalistiek. In 2010 doet hij voor het laatste het live televisieverslag bij een voetbalwedstrijd, maar blijft actief als verslaggever bij de NOS en later Fox Sport. Tot 2019 is hij tevens te horen in de razend populaire videogame: FIFA Football.

Boeken
Evert ten Napel - Het Volksparkstadion is van Oranje
Evert ten Napel

Nog een keer al die favoriete sportmomenten op een rij

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: