Zoeken
Boeken in de pers - week 44
In week 44 van 2021 staat het nieuws vol met allerlei Overamstel titels!

Boeken in de pers - week 44

Gepubliceerd op 5 november, 2021 om 15:36, aangepast op 8 november, 2021 om 13:06

Hollands Diep

Afgelopen week stond Ons geld is stuk van de gebroeders Bert en Peter Slagter op nummer 1 in de Bestseller 60-lijst. Het boek heeft een ronkende start. Tijdens de succesvolle presentatie af in Boekhandel Libris Voorhoeve in Hilversum kon het boek met bitcoins worden afgerekend. Een verslag van de presentatie is te lezen op Boekblad. En in het AD verscheen een interview met de broers waarin zij de positieve kanten van bitcoin beschreven, maar ook nuanceerden.

En dan, het boek waar iedereen het over lijkt te hebben: Tanja Nijmeijer. De autobiografie van de ex-guerillastrijdster werd besproken in veel kranten, waaronder het AD, De Stentor, Tubantia en Knack. Tanja Nijmeijer was woensdag 3 november in de uitzending van Jinek. Door dit interview stond ‘Tanja Nijmeijer’ de volgende dag de hele dag in de top 5 trending op Twitter.

Dieren in het Derde Rijk van Jan Mohnhaupt, over hoe dieren werden ingezet als wapens in het nazirijk, werd besproken in Het belang van morgen. Het boek werd tevens getipt door De Morgen en werd besproken op Radio 1, De interne keuken.

Verder tipte Eva van Manen deze week in de podcast Wat de pod schaft Klein land van Gaël Faye. En Een bezeten land van Monica Black kreeg van ParaVisie maar liefst 5 sterren.

 

Carrera

De bakatlas van Rutger van den Broek werd getipt door zowel Villa d’Arte als Broadcast Magazine. Villa d’Arte publiceerde tevens een recept van Rüeblitorte (Zwitserse worteltaart) uit dit mooie bakboek.

Een andere nieuwkomer, Koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil, kreeg een enorm positieve recensie in Kookboekennieuws.

Op I love food & wine verscheen een recept van mini tarte tatin uit onze oude bekende Masterclass – Desserts.

 

MOON

Pas op voor de billenbijter van Lucas van de Meerendonk kreeg 5 sterren van Moeders.nu en Shamisa Debroeys De allerbeste uitvinding van de hele wereld ontving er 3 van Boekiewoogie.

Verder kreeg De grote race van Ruby Coene een enthousiaste recensie van Leesbevordering in de klas met allerlei handige tips voor hoe je dit boek in lessen kunt gebruiken. Het volgende deel van Ruby Coene, De zussenmeren, verschijnt op 10 november.

THB

Deze week kreeg De duivel en de duistere diepte van Stuart Turton een lovende recensie van Thrillers Leestafel en gaf Thrillerweb 5 sterren aan Box van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus. Het Zweedse schrijversduo werd ook door Thrillerweb geïnterviewd.

 

INSIDE

Het boek Voetbal in Europa, waarin Erik Brouwer schrijft over waarom voetbal zo’n belangrijke rol speelde en speelt in Europa, werd door De Pingelieër bekroond met 5 ‘voetballen’. Daarnaast staat het boek op nummer 1 in de ‘10 sportboeken om de winter mee door te komen’-lijst van Het Nieuwsblad en krijgt het boek 5 sterren.

De Raboploeg van Maarten Kolsloot staat op de tweede plek in de lijst van Het Nieuwsblad en krijgt 3 sterren.

 

Auteurs
Auteur: Erik Brouwer

Erik Brouwer (1972) werkte als redacteur bij Het Parool en voetbaltijdschrift Johan. Hij schreef boeken als In den beginne was de bal. Verhalen over het Argentijnse voetbal, De hemel is een basketbalveld, Erik Brouwer in de Ronde van Italië (special voor wielermagazine De Muur), Spartacus. De familiegeschiedenis van twee joodse olympiërs en Schaduwboksen, Nelson Mandela en de nobele kunst van de zelfverdediging en Diva, een biografie over actrice Jetta Goudal. Hij won in 2009 de Nico Scheepmaker-beker voor beste sportboek met Spartacus en in 2019 de Louis Hartlooper-prijs voor beste filmpublicatie met Diva.

Auteur: Maarten Kolsloot

Maarten Kolsloot (1982) is (sport)journalist, spreker en Amerikadeskundige. Hij werkt o.a. voor Het Parool, NRC Handelsblad, ANP en regelmatige te gast bij Radio 1. Kolsloot publiceerde eerder boeken over zijn grote liefdes; honkbal en de Amerikaanse verkiezingen, maar ook over FC Emmen.

Boeken
Erik Brouwer - Voetbal in Europa
Erik Brouwer

Het verhaal van het voetbal is te lezen als een bijzondere geschiedenis van ons zelf.

Maarten Kolsloot - De Raboploeg
Maarten Kolsloot

We horen van vergeten renners en gebroken dromen, maar ook van bekende coureurs als Michael Boogerd en Michael Rasmussen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: