Zoeken
Lourdes aan de Maas in de media
Nog voor de publiekspresentatie op 7 oktober bij boekhandel Donner, maakten Michel van Egmond en Martijn Krabbendam een rondje langs de velden.

Lourdes aan de Maas in de media

Gepubliceerd op 4 oktober, 2022 om 13:15, aangepast op 4 oktober, 2022 om 13:53

Voor de volgers van sportnieuws waren de heren van de Dick Voormekaar podcast nauwelijks te vermijden. Na artikelen in Voetbal International, het Algemeen Dagblad, Het Parool en Panorama schoof Michel van Egmond aan bij Villa VdB op Radio 1 om vervolgens bij Eva Jinek te vertellen over het wonderlijke fenomeen Feyenoord. 

Ook bij de mannen van Vandaag Inside ging het over 'Lourdes aan de Maas' en misschien wel de meest markante oer-Feyenoorder uit de clubgeschiedenis: Fred Blankemeijer.

Voor Trouw las John Graat het boek. 'Zo’n 250 pagina's wemelt het van de fijne details, smakelijke anekdotes en rake typeringen en observaties van de kleurrijke spelers en trainers die in decennia voorbijkwamen.' 

Jaap Bloembergen deed dit voor NRC: 4 ballen! 'Michel van Egmond schrijft geestig over zijn Feyenoord waar ruzies stoppen op een uitvaart maar de volgende dag alweer oplaaien.'

Auteurs
Auteur: Michel van Egmond

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFT, GIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Auteur: Martijn Krabbendam

Martijn Krabbendam (Schiedam, 1974) volgt Feyenoord al 20 jaar op de voet voor Voetbal International, het grootste voetbalblad van Nederland. Bij Voetbalpraat (ESPN) is hij regelmatig te zien als clubwatcher. Krabbendam schreef in 2014 in het populaire boek Pellè Spreekt, in samenwerking met de toenmalige Feyenoord spits Graziano Pellè. Met Michel van Egmond neemt hij in het Rotterdamse café De Huismeester wekelijks de Dick Voormekaar Feyenoord Podcast op, waarin de twee oeverloos praten over hun fascinatie voor de club van Zuid.

Boeken
Michel van Egmond en Martijn Krabbendam - Lourdes aan de Maas
Michel van Egmond en Martijn Krabbendam

Lourdes aan de Maas is een even humoristische als sterke poging van twee insiders te doorgronden wat niet te doorgronden is: het DNA van Feyenoord

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: