Zoeken
Henk Grol tekent voor biografie
In het voorjaar van 2023 zal de geautoriseerde biografie van Grol verschijnen, opgetekend door Mark van den Heuvel.

Henk Grol tekent voor biografie

Gepubliceerd op 13 oktober, 2022 om 13:20, aangepast op 13 oktober, 2022 om 14:08

Henk Grol behoort tot de beste judoka's van Nederland. Hij won tweemaal olympisch brons, werd drie keer tweede op het WK en won driemaal het EK. Weinig topsporters zijn harder voor zichzelf geweest dan Grol. Alles in zijn leven moest wijken voor dat ene heilige doel: de top bereiken. Dat lukte. Maar Grol betaalde een hoge prijs. Nu is het tijd voor zijn meeslepende verhaal over de offers die hij bracht, zijn maniakale werkwijze, alle ups-ans-downs en het zwarte gat na zijn actieve judo loopbaan. 

Grol vertelt zijn levensverhaal aan Mark van den Heuvel, die eerder boeken maakte met o.a. Rafael van der Vaart en Johnny Rep.

Grol: 'Ik heb een geweldige tijd gehad en ben dwars door het putje gegaan. Middenin het verwerkingsproces wil ik alle kanten van mijn leven belichten. Er is altijd een weg omhoog, altijd een reden om te vechten. Dat doe ik mijn hele leven al, met hart en ziel. Het heeft me gemaakt tot de man die ik nu ben.'

 

Auteurs
Auteur: Mark van den Heuvel

Mark van den Heuvel (1961) is freelance journalist, voorheen van Het Parool en Sportweek. Hij schrijft sinds de vorige eeuw over sport in het algemeen, en voetbal in het bijzonder. Columnist, tekstschrijver en blogger. In 2004 bracht hij het boek Fenomeen uit over voetballer Rafael van der Vaart.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: