Zoeken
Jansma en Smeets bij Op1
In aanloop naar de publicatie van hun eerste boek samen, gingen Mart Smeets en Kees Jansma langs bij Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. 

Jansma en Smeets bij Op1

Gepubliceerd op 11 november, 2022 om 18:42, aangepast op 14 november, 2022 om 12:53

Dit jaar werden ze allebei 75. De twee mannen die jarenlang het grote sportnieuws brachten. Een mooi moment voor tv-iconen Mart Smeets en Kees Jansma om de balans op te maken in het boek ‘Nabeschouwing’. Een nabeschouwing van meer dan vijftig jaar in de sportjournalistiek. 

Pas na hun carrière hebben de twee tijd hun levenswegen naast elkaar te leggen. “Wij waren geen vrienden, wij waren goede collega’s”, vertelt Kees Jansma.” Nu hebben we de tijd om na te beschouwen, te praten, te lachen en te huilen. Die tijd was er toen gewoon helemaal niet. Dat gunden we onszelf toen ook niet. Dat geldt voor mensen die ambitieus zijn en zichzelf over de kop hollen.”

Smeets vraagt zich of hoe het mogelijk is dat hun paden na zestig jaar weer kruizen. “In de tien maanden die we afgelegd hebben met elkaar door te praten, door te schrijven, door te verbeteren, door te herlezen, blijkt dat we zoveel parallellen hebben.”

In 'Nabeschouwing' komt alles langs. De gelijkenissen in hun jeugd, de liefde voor sport vanuit een totaal ander perspectief, de ontwikkeling van de Nederlandse televisie- en sportwereld en heel veel bijzondere ontmoetingen.

Bekijk het item uit OP1 hier.

Auteurs
Auteur: Kees Jansma

KEES JANSMA (26 juni 1947, Amsterdam) werkt al tientallen jaren als schrijvend-, radio- en televisiejournalist (sportverslaggever en - presentator) voor toonaangevende Nederlandse media. Van 2004 tot en met 2014 was hij perschef van het Nederlands elftal. Hij schreef meerdere boeken, waaronder de biografie van Wesley Sneijder, de #1 bestseller.

Auteur: Mart Smeets

Mart Smeets (1947) was tien jaar lang basketballer en werkte van 1973 tot 2016 bij de NOS. Hier werd hij een boegbeeld van de Nederlandse sportjournalistiek op radio en tv. Daarnaast schreef hij meer dan vijftig boeken.

Boeken
Kees Jansma & Mart Smeets - Nabeschouwing
Kees Jansma & Mart Smeets

De grootste nabeschouwing van allemaal

Kees Jansma - Terug naar Hilversum
Kees Jansma

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: