Zoeken
Lieuwe Westra overleden
Oud-wielrenner Lieuwe Westra is zaterdag 14 januari op veertigjarige leeftijd overleden

Lieuwe Westra overleden

Gepubliceerd op 15 januari, 2023 om 13:34, aangepast op 16 januari, 2023 om 12:28

Op zondagmorgen maakte de biograaf van Westra, Thomas Sijtsma, bekend dat de Friese renner de dag ervoor was overleden.

Westra was profrenner op het hoogste niveau van 2009 tot en met 2016. Tot de hoogtepunten van zijn loopbaan behoren o.a. vijf deelnames aan de Tour de France, etappewinsten in de Dauphiné en Parijs-Nice en tweemaal was hij Nederlands kampioen tijdrijden. In dienst van de Astana-ploeg hielp Westra Vincenzo Nibali in 2014 naar zijn Tour de France-zege. 

In 2017 stopte hij abrupt met wielrennen. Een jaar later bracht hij samen met Thomas Sijtsma zijn biografie uit. In 'Het Beest', zijn bijnaam tijdens zijn wielerloopbaan, vertelt Lieuwe openhartig over dopinggebruik en de depressie waar hij aan leed.

Vanuit Inside en Overamstel Uitgevers willen we alle vrienden, familie en bekenden van Lieuwe heel veel sterkte wensen. Of zoals Sijtsma het onder woorden bracht: 'Rust zacht, Beest.'

Auteurs
Auteur: Thomas Sijtsma

Thomas Sijtsma groeit op in Friesland en komt na zijn studie in Groningen terecht in Utrecht. Hier werkt hij als journalist en historicus voor Het Parool, AD Sportwereld en Soigneur. In 2017 verscheen zijn eerste boek Koen de Kort - Renner met rede.

Boeken
Thomas Sijtsma - Het Beest
Thomas Sijtsma

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: