Zoeken
2800 aanmeldingen voor stamceldonatie in drie dagen, na emotionele oproep van Thijs Slegers
Na een succesvolle stamceltransplantatie, meldde de perschef van PSV dat een afstotingsziekte hem fataal zou worden. Desondanks bleef hij positief en riep op tot het aanmelden als donor, met succes.

2800 aanmeldingen voor stamceldonatie in drie dagen, na emotionele oproep van Thijs Slegers

Gepubliceerd op 5 februari, 2023 om 20:44, aangepast op 6 februari, 2023 om 09:42

De mededeling van Thijs Slegers dat hij uitbehandeld is volgens de artsen sloeg in als een bom in de voetbalwereld. De huidige perschef van PSV, was eerder een van de bekendste voetbaljournalisten bij De Telegraaf, maar met name Voetbal International. Thijs liep altijd voorop qua nieuwe ontwikkelingen met een aanstekelijk enthousiasme. Hij zag als journalist het belang van in beeld zijn om je artikelen te promoten en was een van de eerste die open communiceerde op social media met supporters. 

Gelukkig zijn de supporters dit niet vergeten, Tijdens de wedstrijd Feyenoord-PSV was er een actie van de Rotterdammers voor de werknemer van de tegenpartij. Voetbal op zijn mooist. Maar wellicht nog mooier, het record aantal aanmeldingen bij Stichting Matchis om stamceldonor te worden.

Uiteraard is dit voor ons persoonlijk. Thijs Slegers is een van de fijnste collega's geweest in de afgelopen vijftien jaar. Altijd trouw, goudeerlijk, enthousiast, een wereldgozer. We maakten met hem het boek Geen Genade van Andy van der Meijde en hebben alleen maar gelachen. Voor de promotie zou Thijs wel even Zlatan regelen, en hij deed het! Er is werkelijk maar een die dit kan, dat is Slegers. 

Later maakten we met Thijs nog het boek van Luc Nilis. We stapten met ons boekentakje over van Voetbal International naar Overamstel Uitgevers. Slegers was de eerste die belde: 'Ik ga mee! Jullie hebben met de kans gegeven met Andy, dan blijf ik trouw.' Dat is Thijs Slegers. Een gouden gozer.

Heel veel sterkte voor Thijs, Syl en de kinderen. En registreer je als donor!

Auteurs
Auteur: Thijs Slegers

Thijs Slegers (1976) werkt sinds 2015 als manager perszaken bij PSV. Daarvoor werkte hij zestien jaar als verslaggever voor De Telegraaf en Voetbal International. Als PSV-kenner was hij te zien als vaste deskundige in het praatprogramma Voetbal International. In 2012 debuteerde Slegers met de nummer 1 Bestseller Geen Genade over het leven van voormalig voetballer Andy van der Meijde.

Boeken
Thijs Slegers - De waarheid
Thijs Slegers

Openhartige en ontroerende autobiografie van mysterieus voetbalicoon.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: