Zoeken
Speciale thema-avond ESPN: bloedverwanten voor Thijs
Anderhalve week nadat Thijs Slegers liet weten ongeneeslijk ziek te zijn , organiseerde ESPN in samenwerking met PSV een speciale live show om aandacht te besteden aan bloed- en stamceldonatie. De actie leverde inmiddels al meer dan 10.000 nieuwe donateurs op.

Speciale thema-avond ESPN: bloedverwanten voor Thijs

Gepubliceerd op 14 februari, 2023 om 15:31, aangepast op 14 februari, 2023 om 15:32

In de liveshow kwamen onder andere  vrienden, collega's, familie en voetballers aan het woord. Een van de meest bijzondere bijdrages was van Zlatan Ibrahimovic. Hij en Slegers raakten bevriend toen de mediaschuwe Zweed bij Ajax voetbalbalde en Slegers de club volgde voor weekblad Voetbal International. 

Ibrahimovic: "Op dat moment had ik geen goede relatie met de pers. Sterker nog, journalisten waren mijn vijanden. Maar ik werd benaderd door Thijs Slegers. We zijn wat gaan eten en vanaf dat moment werden we goede vrienden. We hebben samen getennist, spraken vaak af en hij hielp me regelmatig. Hij gaf me de steun die ik nodig had in mijn carrière. Ik heb zelfs een passage in mijn biografie aan Thijs gewijd. Ik ben hem dankbaar voor alles wat hij voor me heeft gedaan. We hebben nog steeds contact, vanaf het moment dat we elkaar hebben ontmoet. Het enige dat ik wil zeggen: Thijs, vriend, ik hou van je.’’

Bekijk de samenvatting van 'Bloedverwanten voor Thijs': hier

Aanmelden als donor kan bij www.matchis.nl

Auteurs
Auteur: Thijs Slegers

Thijs Slegers (1976) werkt sinds 2015 als manager perszaken bij PSV. Daarvoor werkte hij zestien jaar als verslaggever voor De Telegraaf en Voetbal International. Als PSV-kenner was hij te zien als vaste deskundige in het praatprogramma Voetbal International. In 2012 debuteerde Slegers met de nummer 1 Bestseller Geen Genade over het leven van voormalig voetballer Andy van der Meijde.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: