Zoeken
Feyenoord kampioen...
...en dat moet uiteraard gevierd worden!

Feyenoord kampioen...

Gepubliceerd op 15 mei, 2023 om 11:08, aangepast op 17 mei, 2023 om 12:00

Ja, opnieuw is de club de beste van Nederland. Slechts zes jaar geleden veroverde Feyenoord met trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuijt het kampioenschap van de eredivisie, om zo een eind te maken aan achttien jaar wachten en smachten. Nu bedraagt de tussenfase slechts zes jaar, maar het feest is er niet minder om. 

Dit seizoen leidde Arne Slot een heus vriendenteam met namen als Orkun Kökcü, Santiago Giménez, Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida naar de titel. In ‘Wij gáán winnen…’ blikken Bart Vlietstra en Willem Vissers terug op de hele aanloop naar het kampioenschap van 2022/2023. Door middel van interviews met spelers, verslagen van wedstrijden, portretten van supporters etc. ontstaat een compleet overzicht van de opmars van Slot en zijn mannen.

En speciaal voor de gelegenheid is er een kampioenseditie van 'Lourdes aan de Maas'. Onlangs wonnen Martijn Krabbendam en Michel van Egmond met de titel nog de verkiezing Sportboek van het Jaar, nu is er een midprice editie. Een collectors item over wat wat Feyenoord nu precies Feyenoord maakt. Waarom is Feyenoord de meest emotionele club van Nederland? En hoe komt het dat de club zo ontzettend veel betekent, voor zo ontzettend veel mensen?

 

Auteurs
Boeken
Michel van Egmond en Martijn Krabbendam - Lourdes aan de Maas
Michel van Egmond en Martijn Krabbendam

Lourdes aan de Maas is een even humoristische als sterke poging van twee insiders te doorgronden wat niet te doorgronden is: het DNA van Feyenoord

Bart Vlietstra & Willem Vissers - Wij gáán winnen…
Bart Vlietstra & Willem Vissers

'Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag'

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: