Zoeken
‘Voetbal kijken met van Basten’ van Michel van Egmond komt binnen op nummer #53
Daar waar de rivierkreeften zingen nog steeds in De Bestseller 60

‘Voetbal kijken met van Basten’ van Michel van Egmond komt binnen op nummer #53

Gepubliceerd op 15 november, 2023 om 14:29, aangepast op 15 november, 2023 om 15:25

Nieuw binnen in De Bestseller 60 deze week voor Overamstel Uitgevers is Voetbal kijken met van Basten van bestsellerauteur Michel van Egmond. Het boek komt al na één verkoopdag binnen op nummer #53. In deze bundel voert Michel van Egmond de lezer in een serie eigenzinnige reportages langs de sportonderwerpen die hem fascineren. Het is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.

Hij eet pasta met de zwijgzame dopingzondaar Ben Johnson, bekijkt een voetbalwedstrijd met wereldkampioen Carlos Alberto, analyseert samen met Marco van Basten het WK en gaat voor de tweede maal in zijn leven op de foto met de gevallen ster Paul Gascoigne.
Hij is erbij wanneer Feyenoord met dik honderdduizend mensen op de Coolsingel de titel viert, maar ook wanneer Kees Jansma en Mart Smeets in een boekhandel een publiek van veertig man toespreken en hij noteert het allemaal secuur en in zijn eigen observerende en vaak droogkomische stijl.

Het resultaat is een verzameling sportverhalen die zelden gaan over het spel en de punten, maar veel vaker over de tol van de roem, over het vergeefse gevecht tegen de vergankelijkheid en vooral over de mens achter de superster.  

Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens is still standing strong en wel op nummer #45 deze week. Dit ongekende verkoopsucces weet nog steeds nieuwe lezers te vinden en staat al 135 weken onafgebroken in De Bestseller 60. De gelijknamige film is inmiddels te bekijken op Netflix en binnenkort verschijnt er voor de feestdagen een prachtige limited edition.

Meer informatie over De Bestseller 60 vind je hier.

Auteurs
Auteur: Michel van Egmond

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFT, GIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Boeken
Michel van Egmond - Voetbal kijken met Van Basten
Michel van Egmond

Van Egmonds meest persoonlijke boek tot nu toe

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: