Zoeken
'RICO' van Leon Verdonschot nog altijd razend populair bij jongeren
Het boek is al even uit. Maar RICO van Leon Verdonschot staat bovenaan in de LEES-app. Een app die jongeren enthousiast moet maken voor boeken en lezen via de bibliotheek. En eigenlijk is er niets fijner dan via welke weg dan ook, jongeren kennis te laten maken met boeken en langere verhalen. 

'RICO' van Leon Verdonschot nog altijd razend populair bij jongeren

Gepubliceerd op 25 juni, 2024 om 21:44, aangepast op 1 juli, 2024 om 09:22

Verdonschot staat met zijn boek over een dik jaar samen met kickbokser Rico Verhoeven toeleven naar de wereldtitel bovenaan bij de luisterboeken. Maar nog voor hij het luisterboek zelf insprak, ging Leon naar Vlijmen. Daar woonde de toen 14-jarige Henk die door zijn dyslexie niet door het boek heen kwam. Luisterboeken waren in Nederland nog niet heel populair. Dus Verdonschot reed naar Brabant, ging aan de keukentafel zitten en las het hele boek integraal voor. 

Een week later deed hij het in een studio. Maar zonder Henk Hooten hadden we nooit geweten dat er weldegelijk behoefte is voor lange verhalen en boeken bij jongeren. Dank Henk Hooten. 

Auteurs
Auteur: Leon Verdonschot

Pop Pers Prijs-winnaar Leon Verdonschot (1973) is schrijver en journalist. Zijn boeken VOS (over Gorki-zanger Luc De Vos) en RICO (over kickbokser Rico Verhoeven) stonden in respectievelijk Vlaanderen en Nederland op 1. RICO werd verkozen tot Sportboek van het jaar 2018 en is met ruim 145.000 verkochte exemplaren het bestverkochte Nederlandse vechtsportboek ooit. Verdonschot is ook columnist voor Nieuwe Revu en De Limburger en in 2023 verscheen zijn boek Ronnie over Ronnie Flex. VOS werd genomineerd voor de Jip Golsteijn Journalistiekprijs en Cutting Edge Award voor beste boek.

Boeken
Leon Verdonschot - Rico
Leon Verdonschot

Helden - Sportboek van het jaar - Volledig geactualiserde editie

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: