Zoeken
Bart Hoffman - Jermain de Rozario - Lotus

Jermain de Rozario - Lotus

Bart Hoffman

Dichtbij het vuur
Omschrijving

Hij zat aan de drugs, had torenhoge schulden en werkte een tijd lang als vuilnisman. Maar Jermain de Rozario vond uiteindelijk troost en zingeving in de keuken. Twee jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende, haalde hij een Michelinster binnen.

De jongen die zich lange tijd een loser voelde, staat plots vol in de schijnwerpers. Hoewel hij ogenschijnlijk in een wereld vol glitter en glamour terecht is gekomen, voelt hij dagelijks de immense druk om op topniveau te presteren.

In Lotus vertelt de chef niet alleen over zijn successen en zijn angsten; hij praat ook met smaak over het harde regime in de keuken, de meest vervelende gasten en de wijze waarop zijn gerechten tot stand komen. Ook is hij eerlijk en kritisch over zijn terugval. Hij grijpt weer naar de coke, als zijn vader onverwachts in de gevangenis terechtkomt.

,,Een lotus is een plant die wortelt in de modder en daarna uitgroeit tot een mooie bloem. Nou, ik heb heel veel modder gezien in m'n leven. Maar ik heb me er, linksom of rechtsom, altijd weten uit te vechten."

Fragment

Auteur: Bart Hoffman
Auteur

Bart Hoffman werkt al tien jaar als verslaggever voor het Eindhovens Dagblad. Lange tijd volgde hij het voetbal op de voet, inmiddels zoekt hij in de regio naar fijne verhalen. Dit is zijn eerste, en waarschijnlijk ook zijn laatste boek.

Edities & Details
Audio download: Jermain de Rozario - Lotus - Bart Hoffman
ISBN: 9789048856749
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 23-07-2021
Prijs: € 12,99
Speelduur: 355 minuten

Bestel

Paperback: Jermain de Rozario - Lotus - Bart Hoffman
ISBN: 9789048856725
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 22-07-2021
Prijs: € 21,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Digitale download: Jermain de Rozario - Lotus - Bart Hoffman
ISBN: 9789048856732
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 22-07-2021
Prijs: € 9,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Voorlezer: Marcel Jonker NUR: 440 - Eten en drinken THEMA: Kookkunst / eten en drinken etc. BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Culinary
Nieuws
Sterrenchef Jermain de Rozario komt met eerste boek

Sterrenchef Jermain de Rozario komt met eerste boek

De Rozario staat aan het roer van zijn eigen sterrenrestaurant. Maar de weg daarnaartoe, was verre van gemakkelijk. Jermain vertrok op zijn vijftiende van huis, hield zich overeind met de gekste bijbaantjes en vluchtte meermaals in drank en drugs. In 'Lotus' vertelt hij zijn verhaal.  Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: