Zoeken
John Volkers; Frans Oosterwijk; Hans Klippus; Henk Stouwdam - Mijn Olympische Spelen

Mijn Olympische Spelen

John Volkers; Frans Oosterwijk; Hans Klippus; Henk Stouwdam

Bijzondere verhalen van bijzondere Olympiërs
Omschrijving

Verhalen over Olympische Spelen zijn doorgaans de verhalen van winnaars. Interessant, maar ook afgezaagd, alsof er niet meer is te melden dan de succesverhalen van Pieter, Ranomi, Anky en Leontien. In deze bundel herbeleven 15 bijzondere Olympiërs hun bijzondere olympische avonturen. De auteurs hebben zich bij deze selectie niet laten leiden door de kleur van de medaille, maar door de kracht van het verhaal. Aan elke Olympische deelname gaat een lange weg van toewijding en opoffering vooraf. Voetbalsalarissen worden in de Olympische sporten zelden verdiend, dus moet liefde voor de sport wel drijfveer zijn geweest. Hoezeer de sport hen heeft gevormd en ook na hun sportieve carrière richting heeft gegeven, blijkt wel uit het feit dat de meesten, direct of indirect, nog volop actief zijn in hun sport. Maar ook wie later bij de politie is gegaan, onderwijzer is geworden, ontspoorde jeugd op het rechte pad helpt of de nalatenschap beheert van 's wereld beste voetballer, ziet een rechte lijn tussen de sport en zijn of haar leven daarna. "Ik heb alles aan de sport te danken." Die zin viel in alle gesprekken misschien wel vaakst.

Fragment

Auteur: John Volkers
Auteur

John Volkers (1955) is 44 jaar sportjournalist, waarvan 33 voor de Volkskrant. Hij versloeg sinds Los Angeles 1984 veertien Olympische Spelen, 'deed' de Tour van Greg Lemond in 1989 en schreef over vier WK's voetbal en het door Nederland gewonnen Euro88. Hij was medeauteur van boeken als De Lange Mannen, Zwemmen in Goud, De Internationals, Van Droom naar Daad en Sportcanon van Nederland.

Auteur: Frans Oosterwijk
Auteur

Frans Oosterwijk (1951) deed voor Vrij Nederland verslag van Tour de Frances, EK's en WK's voetbal en vier Olympische Spelen. Hij schreef over voetbal in voetbalmaandblad Johan en over andere sporten in Sport & Strategie. Hij was samensteller van '100 jaar Nederland op de Olympische Spelen' en '115 jaar Nederland Hockeyland' en medeauteur van de biografie van Ard Schenk.

Auteur: Hans Klippus
Auteur

Hans Klippus (1957) deed namens NRC Handelsblad en AD verslag van elf Olympische Spelen. Hij schreef onder meer met Willem Vissers en John Volkers het boek 'De Lange Mannen', het succesverhaal van de Nederlandse volleyballers. In 2007 won hij de Nico Scheepmaker Publieksprijs met 'De Derby', een boek over de grote rivaliteit tussen de voetbalclubs in Spakenburg.

Auteur: Henk Stouwdam
Auteur

Henk Stouwdam (1955) was 40 jaar sportjournalist. Hij schreef twintig jaar namens Deventer Dagblad voor achtereenvolgens de Persunie en de GPD (Geassocieerde Pers Diensten) en daarna twintig jaar voor NRC Handelsblad. Zijn werkveld besloeg een scala aan sportevenementen, van EK's en WK's atletiek, turnen, handbal, volleybal, skiën, voetbal en de Tour de France tot dertien Olympische Spelen.

Edities & Details
Paperback: Mijn Olympische Spelen - John Volkers; Frans Oosterwijk; Hans Klippus; Henk Stouwdam
ISBN: 9789048870165
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 01-05-2023
Prijs: € 23,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Paperback: Mijn Olympische Spelen - John Volkers; Frans Oosterwijk; Hans Klippus; Henk Stouwdam
ISBN: 9789048854059
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 19-07-2021
Prijs: € 21,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Digitale download: Mijn Olympische Spelen - John Volkers; Frans Oosterwijk; Hans Klippus; Henk Stouwdam
ISBN: 9789048854066
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 19-07-2021
Prijs: € 9,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

NUR: 489 - Sportverhalen THEMA: Sport: algemeen BISAC: JUVENILE NONFICTION / Sports & Recreation / Olympics
Nieuws
Win een uniek Overamstel Uitgevers boekenpakket!

Win een uniek Overamstel Uitgevers boekenpakket!

Win maar liefst 8 boeken en reis door tijd en ruimte met dit unieke boekenpakket van Overamstel Uitgevers! Lees meer »

Mijn Olympische Spelen: sporters vertellen

Mijn Olympische Spelen: sporters vertellen

Vandaag gaat in Tokio de 32ste editie van de Olympische Spelen van start. Voor de meeste sporters is deelname aan de Spelen het hoogtepunt in hun loopbaan. Hans Klippus, Frans Oosterwijk, Henk Stouwdam en John Volkers spraken vijftien bijzondere Olympiers over hun ervaringen. Lees meer »

Meer boeken
Bart Vlietstra & Willem Vissers - Wij gáán winnen…
Bart Vlietstra & Willem Vissers
Rob Kamphues - Crashen in de keuken
Rob Kamphues
Willem Vissers & Bart Vlietstra - Feyenoord
Willem Vissers & Bart Vlietstra
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: