Zoeken
Mijn Olympische Spelen: sporters vertellen
Vandaag gaat in Tokio de 32ste editie van de Olympische Spelen van start. Voor de meeste sporters is deelname aan de Spelen het hoogtepunt in hun loopbaan. Hans Klippus, Frans Oosterwijk, Henk Stouwdam en John Volkers spraken vijftien bijzondere Olympiers over hun ervaringen.

Mijn Olympische Spelen: sporters vertellen

Gepubliceerd op 23 juli, 2021 om 11:33, aangepast op 23 juli, 2021 om 11:36

Aan elke Olympische deelname gaat een lange weg van toewijding en opoffering vooraf. Voetbalsalarissen worden in de Olympische sporten zelden verdiend, dus moet liefde voor de sport wel drijfveer zijn geweest. Hoezeer de sport hen heeft gevormd en ook na hun sportieve carrière richting heeft gegeven, blijkt wel uit het feit dat de meesten, direct of indirect, nog volop actief zijn in hun sport. Maar ook wie later bij de politie is gegaan, onderwijzer is geworden, ontspoorde jeugd op het rechte pad helpt of de nalatenschap beheert van 's wereld beste voetballer, ziet een rechte lijn tussen de sport en zijn of haar leven daarna.

 

Schrijver Henk Stouwdam vertelt bij Max Nieuwsweekend over o.a. de ervaringen van Orhan Delibas, Diederik Simon en Elco van der Geest.

Auteurs
Boeken
John Volkers; Frans Oosterwijk; Hans Klippus; Henk Stouwdam - Mijn Olympische Spelen
John Volkers; Frans Oosterwijk; Hans Klippus; Henk Stouwdam

Bijzondere verhalen van bijzondere Olympiërs

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: