Zoeken
'Derksen' komt op nummer 1 binnen in de Bestseller 60
In de boekenweek van 2021 staat Overamstel Uitgevers met 6 titels in de lijst, Derksen komt nieuw binnen op de eerste positie!

'Derksen' komt op nummer 1 binnen in de Bestseller 60

Gepubliceerd op 2 juni, 2021 om 13:37, aangepast op 17 juni, 2021 om 16:50

Tijdens deze boekenweek van 2021 komt Derksen van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman binnen op nummer 1 in de wekelijkse Bestseller 60 en verdrijft hiermee De Zevende Zus van de koppositie.

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen.

Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: 'Ik heb alleen op tv een grote bek.'

Alles komt aan bod in dit boek. Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues, maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap, maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rond zijn Akwasi-grap en de verstrekkende gevolgen daarvan.

Andere titels van Overamstel Uitgevers die terug zijn te vinden in De Bestseller 60 van week 22 zijn:

Susan Smit - De heks van Limbricht #8
Roxane van Iperen - 't Hooge Nest #13
Marion Pauw - Vogeleiland #42
Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen #54
Job Pattinasarany & Perry de Man - Job en Perry #59

Auteurs
Auteur: Michel van Egmond

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFT, GIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Auteur: Antoinnette Scheulderman

Antoinnette Scheulderman (1975) is journalist en werkt als interviewer voor LINDA. en Volkskrant magazine. Daarnaast was tafeldame bij DWDD. In 2010 won ze De Luis, de prijs voor het beste interview van het jaar, in 2014 en 2020 werd ze genomineerd voor De Tegel. In 2010 verscheen haar interviewbundel De Mama's en de Papa's. In 2018 publiceerde ze Dan neem je toch gewoon een nieuwe

Boeken
Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman - Derksen
Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman

Sportboek van het jaar

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: