Zoeken
Een eerbetoon aan Ingrid Visser
De cijfers spreken voor zich. Vijf WK's, negen keer op het EK, een Olympische Spelen en het absolute record van 514 interlands. Ingrid Visser is als topsporter ongeëvenaard.

Een eerbetoon aan Ingrid Visser

Gepubliceerd op 11 mei, 2023 om 15:08, aangepast op 11 mei, 2023 om 15:19

Toch zullen veel mensen eerst denken aan haar overlijden tien jaar geleden in Spanje en niet aan haar loopbaan als volleybalster. Nu is er een boek over haar leven in en buiten de sport en wordt eindelijk het ware verhaal achter de moord op Visser en haar partner Lodewijk Severein verteld. 

Tien jaar geleden werden oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner vermoord in Murcia Spanje. De vermissing en de vondst van de lichamen was zowel in Nederland en Spanje groot nieuws. De berichtgeving bevatte echter vaak onwaarheden. Willem Held dook bijna tien jaar na dato in de zaak en probeerde te achterhalen waar het zo gruwelijk mis was gegaan. 

Maar Ingrid Visser moet ook vooral herinnerd worden als de vrouw die ze was en de indrukwekkende loopbaan die ze had in het volleybal. 

Auteur Willem Held en oud-teamgenoot en 'slapie' Manon Flier bespreken bij Op1 hun herinneren. Kijk het item hier terug. 

Auteurs
Auteur: Willem Held

Willem Held (1963) was ooit sportleraar en speelde als volleyballer jarenlang in de Nederlandse eredivisie. Hij koos begin jaren negentig voor de journalistieken kwam bij de sportredactie van De Telegraaf terecht. Daar schrijft hij voornamelijk over tennis, atletiek, volleybal, schaatsen. Held was sinds 1992 bij nagenoeg alle Olympische Spelen present als verslaggever. Hij is vader van drie zonen en woont in Utrecht.

Boeken
Willem Held - Ingrid Visser
Willem Held

Na een magistrale interlandloopbaan, lachte het leven Ingrid Visser toe. Tot die tragische dag in Murcia, Spanje.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: