Zoeken
Willem Held - Ingrid Visser

Ingrid Visser

Willem Held

Na een magistrale interlandloopbaan, lachte het leven Ingrid Visser toe. Tot die tragische dag in Murcia, Spanje.
Omschrijving

Als topsporter was ze in Nederland ongeëvenaard: niemand speelde zo veel interlands als volleybalster Ingrid Visser. Ze kwam 514 keer uit voor de nationale ploeg, deed vijf keer mee aan een WK, negen keer aan een EK en één keer aan de Olympische Spelen.

Toch kennen de meeste mensen de naam Ingrid Visser niet vanwege deze unieke loopbaan, maar omdat ze is vermoord nabij de Spaanse stad Murcia. In 2013 werd ze op 35-jarige leeftijd om het leven gebracht samen met haar vriend Lodewijk Severein (57). De verdwijning en de vondst van de lichamen was zowel in Nederland als in Spanje groot nieuws, maar de berichtgeving bevatte veel onduidelijkheden en onwaarheden. Wat er precies gebeurde en waarom is daardoor voor het grote publiek nooit helemaal opgehelderd.

Dit boek gaat over het leven en de dood van een bijzondere sportvrouw. Wie was Ingrid Visser? Waar komt ze vandaan en hoe was ze in staat om 17 jaar lang een dragende kracht van het Nederlandse team te zijn? Waarom ging ze in mei 2013 samen met haar vriend naar Spanje? Hoe heeft het daar zo gruwelijk mis kunnen gaan? Hoe is het met de moordenaars afgelopen?

Patsy Visser, de moeder van Ingrid, komt in dit boek uitgebreid aan het woord. Net als andere familieleden, vrienden, teamgenoten en trainers.

Fragment

Auteur: Willem Held
Auteur

Willem Held (1963) was ooit sportleraar en speelde als volleyballer jarenlang in de Nederlandse eredivisie. Hij koos begin jaren negentig voor de journalistieken kwam bij de sportredactie van De Telegraaf terecht. Daar schrijft hij voornamelijk over tennis, atletiek, volleybal, schaatsen. Held was sinds 1992 bij nagenoeg alle Olympische Spelen present als verslaggever. Hij is vader van drie zonen en woont in Utrecht.

Edities & Details
Audio download: Ingrid Visser - Willem Held
ISBN: 9789048865567
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 23-05-2023
Prijs: € 12,99
Speelduur: 429 minuten

Bestel

Paperback: Ingrid Visser - Willem Held
ISBN: 9789048865543
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 08-05-2023
Prijs: € 22,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Digitale download: Ingrid Visser - Willem Held
ISBN: 9789048865550
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 08-05-2023
Prijs: € 9,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Voorlezer: Christianne de Bruijn NUR: 491 - Sport THEMA: Biografie: sport BISAC: SPORTS & RECREATION / Volleyball
Nieuws
Een eerbetoon aan Ingrid Visser

Een eerbetoon aan Ingrid Visser

De cijfers spreken voor zich. Vijf WK's, negen keer op het EK, een Olympische Spelen en het absolute record van 514 interlands. Ingrid Visser is als topsporter ongeëvenaard. Lees meer »

Meer boeken
Yoeri van den Busken - Jan Jongbloed
Yoeri van den Busken
Suse van Kleef - Tim Visser
Suse van Kleef
Joost Bakker - Zo niet, dan toch
Joost Bakker
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: